Tips och tricks för att göra en film med zoomteknik

0 Comments

Adaptivt berättande har alltid varit en del av berättandet. Det har funnits en lång historia av kommunikation, från grottassningar till radiovågor. En sak förblir konstant, oavsett om det är på en stor skärm, en liten skärm eller en bärbar skärm: konsumenter längtar efter en delad upplevelse. Vi går igenom en mycket prövande period, med mörka biografer och människor som känner sig ensamma. Å andra sidan är vårt behov av anslutning fortfarande avgörande, och konstnärer är alltid redo för uppgiften.

VD:n Eric Yuan uppfann ett program samtidigt som han försöker få kontakt med sin långväga partner och framstår som en praktisk hjälte för filmskapare. Zoom skapades för att hjälpa till att skapa en kärlekshistoria. Startupen grundades 2012 som en molnbaserad plattform som gör det möjligt för företag och organisationer att dela video, röst och material. Det är dock ett naturligt medium för filmskapare som strävar efter att få kontakt med sin talang och attrahera en publik.

Berättande

Även om plattformen är unik förblir innehållskraven desamma. En idé kan inte fixas i ett inlägg. Allt börjar med råvarorna. Du letar efter en rak handling med djupa karaktärer, en gripande konflikt och en överraskning men den sanna lösningen i vilken kortfilm som helst. Med Zoom måste du tänka på att handlingen kommer att vara begränsad och ditt manus kommer att vara dialogdrivet.

Gjutning

Nej. Använd inte din rumskamrat eller granne som karaktär. Att få den perfekta skådespelaren är lättare med virtuell filmskapande. Dina skådespelare kan finnas var som helst på planeten. Medan mina artister var i Los Angeles regisserade jag från Dallas.

Skådespelare som vill arbeta med fantastiskt material letar efter det. Om ditt manus är övertygande och din konstnärliga vision är tydlig, kommer du sannolikt att hitta artister som är redo att delta i din produktion. Rent tekniskt kan mycket förlåtas, men en usel prestation kan döda vilket manus som helst. Gör din research om manuset, vet vad du vill ha och anställ skådespelare som kan leverera. Skådespelarna Sasha Roiz och Julie Benz spelar huvudrollerna i den här scenen.

Håll så mycket som möjligt de tekniska aspekterna till ett minimum.

När du gör ett berättande projekt på Zoom är social separation ett måste. Detta tvingar dina artister att ta på sig rollen som besättningsmedlemmar. Om du följde ovanstående riktlinjer och arbetat med erfarna skådespelare, är de förmodligen vana vid att självbanda auditions. Detta innebär att de bör ha adekvat ljud, video, belysning och en gedigen förståelse för bästa praxis. Om de inte gör det måste du ställa in dem med en liten uppgradering som sätter dem i en teknisk mentalitet snarare än en estetisk.

Inbyggda datorwebbkameror, liksom deras linser, är små. Detta begränsar mängden ljus de kan samla in, vilket är ett problem i situationer med svagt ljus. Externa webbkameror ger bättre resultat. Vissa av dem har till och med vidvinkelobjektiv. De kommer också att tillåta din skådespelare att ändra bildens upplösning, bildhastighet, färg och ljusstyrka.

Även om externa webbkameror ofta har dubbla mikrofoner, kan det vara en bra investering att skicka en lavalier till dem. Artisten kan dölja den i sin garderob samtidigt som den ger ett skarpt, klart ljud. Ett ljuskit, som en LED-ringlampa eller Lume Cube, kan räcka långt för att komplettera naturligt ljus.

Förberedelse

De goda nyheterna är följande: Du försöker inte bränna film. Du betalar inte mycket pengar till ett team eller en webbplats. Tiden är på din sida, och att spendera den tiden i förproduktion kan ge dig en fantastisk avkastning på din investering. Jag skulle ta tre tillvägagångssätt: scenografi/kostym, filmskapande och berättande.

Troligtvis är ditt manus dialogdrivet, och din miljö är ett rum i din skådespelares hus eller en närliggande utomhusplats. Om inte en karaktärsspecifik uniform eller outfit krävs, kommer de troligen att klä sig i sina kläder. Behåll ett rakt tillvägagångssätt. Fasta ämnen fungerar generellt bättre än mönster, vilket kan vara distraherande. Om du inte föredrar neutralitet, se till att färgerna kontrasterar mot bakgrunden så att skådespelaren sticker ut. Din smak bör vara din guide. Lita på dina instinkter. Även om din ram med största sannolikhet kommer att vara en medium eller närbild, ta dig tid att använda bakgrundsbelysning för att förbättra djupet. Det kommer att ge bilden en mer realistisk känsla av plats. Använd allt naturligt ljus som kan spillas bakom artisten. Ämnet och bakgrunden kommer att kontrasteras dramatiskt som ett resultat.

Lek med det praktiska om du filmar på natten. Vi tillbringade mycket tid med att leka med ljus i ett Zoom-projekt som jag nyligen filmade. Lägg märke till hur vi släckte lampan på nattduksbordet eftersom det var för ljust, men sedan flyttade en golvlampa precis inom ramen vid dörren för att lägga till lite pop till bakgrunden i skärmdumpen ovan till vänster. Vi valde att behålla Julies lampettlampa på väggen eftersom hennes placering skapade betydligt mer djup, då vi kunde titta in i vardagsrummet och köket. Nyckellampan var fäst på varje skådespelares bärbara dator.

Vi använde datorljud för den första repetitionen, vilket var hemskt. Vi gav sedan skådespelarna en lavalier, som de bar på skjortan lite utanför ramen och i brösthöjd. För det mesta fungerade detta bra. På grund av rörelser inom ramen fanns det några ljuddippar, men de speglade upplevelsen och försämrade inte den övergripande kvaliteten.

Vi matchade deras ramstorlek och pillade runt med ögonlinjen för att få den helt rätt. Det kommer att ta lite försök och misstag. En solflamma avbryter Julies bakgrund i repetitionens skärmdump nedan, och Sashas placering inom ramen är inte lika stor som Julies. Hans webbkameraposition är också överdrivet låg, och bakgrunden är ful, med en del av en andra dörr synlig över hans högra axel och alldeles för mycket utrymme för sängen och lampan bakom honom synligt över den andra.

Den kreativa aspekten av förberedelsen är den viktigaste. Skådespelare tvingas arbeta onaturligt. Du kan tipsa om att de täcker sin bild på skärmen med ett papper. Detta kommer att få dem att känna sig mindre självmedvetna eftersom de inte kommer att se sig själva när de filmar i något annat medium. Båda skådespelarna kände sig mycket mer tillfreds med att agera mot varandra när Sasha föreslog det.

Erkänn dina förmågor. Lyxen att repetera var en av mina favoriter. Båda fungerar vanligtvis i tv, där det ofta finns lite tid för annat än kamerablockering. Det var fördelaktigt att prata om berättelsens takter och motiveringar.

Produktion

Zoom har fördelen av att låta regissören stänga av sitt ljud, inaktivera sin video och välja “dölj icke-videodeltagare” för att spela in och se varje inspelning live. Förutom artisterna kommer det inte att finnas några tecken på att någon annan var närvarande när materialet bearbetas. Du kan pausa mellan tagningarna för att prata, återvända till ditt gömställe och påbörja en annan variant.

Du kanske inte vill använda Zooms inbyggda inspelningskapacitet om du är orolig för kvaliteten. Använd istället ett verktyg som Camtasia eller Screenflow för att spela in din skärm. Istället för att begränsas av Zooms inspelningsfunktion, kommer du att kunna fånga skarpa, tydliga skärmbilder genom att matcha dina inspelningsmått i deras ursprungliga storlek eller 100 procents skala.

Om du väljer att använda Zooms inbyggda möjligheter, vilket är ganska bra, kommer här några rekommendationer för att få de snyggaste video- och ljudresultaten i inställningarna.

Stäng av brusreduceringsfunktionen. Detta är aktiverat som standard för att minska bakgrundsljudet. Det kan dock försämra ljudet mer än det förbättrar det, speciellt om du vill höra något i bakgrunden, till exempel en gitarr. Se till att HD är aktiverat, att kameran för extern kameramatning är vald och att bildförhållandet är 16:9 widescreen på fliken videoalternativ. Touch Up My Appearance är en annan zoomfunktion. Den här funktionen, enligt Zoom, retuscherar kameraflödet med ett mjukt fokus, vilket i slutändan jämnar ut din hudton för en mer professionell bild. Se till att dina inspelningsval är inställda på videoredigerare från tredje part och att du spelar in separata ljudfiler för varje deltagare.

Redigering

När den är inspelad på Zoom kan en one vara mycket fängslande, särskilt om berättelsen har många vändningar. Det uppmuntrar många visningar för att fånga ögonblick som missades på den första. Var dock inte rädd för att redigera. Jump cuts är bekanta för de flesta, och du har tre alternativ: en delad skärm med två bilder och två singlar. Att skära på handlingen kan vara lika grundläggande som en förändring av sittställningen, interaktion med en rekvisita eller handgester hjälper flödet.