Spel och film

0 Comments
video-game

TV- eller datorspel och film har länge varit två populära konst- och underhållningsformer. Inte sällan har spel och film haft ett tätt samarbete. Många kända storfilmer har genom åren gjorts om till tv-spel. Det är ett bra sätt för ägarna till filmen att kunna tjäna en extra slant samtidigt som det är bra för filmens fans som på så sätt kan fortsätta filmens äventyr. I TV-spelet kan man också interagera med de olika karaktärerna från filmen och leva sig in i filmen på ett helt annat sätt. Ett TV-spel varar också betydligt längre än vad en film gör. Film som görs om till TV-spel är någonting som många parter drar nytta av.

Den omvända versionen är heller inte ovanlig. Ett exempel är spelet Resident Evil som startade som ett populärt TV-spel men som sedan också blev till en lika populär filmserie. I Resident Evils fall är filmen bara ett exempel på hur spelet har utvecklats till en franchise. Förutom TV-spel och filmer har det också kommit ut bland annat serietidningar och actionfigurer. Att döma av Residents Evil-filmernas framgångar är TV-spelarna trogna sina favoritspel och väljer att gå och se filmerna även på vita duken.

Det går också att se att de två underhållningsformerna har med varandra genom att det har börjat att bli allt vanligare med filmer som ser ut som TV-spel. Möjligheterna till att animera har blivit så goda att det i dag går att göra stora, snygga filmer med en förhållandevis låg budget. Det tillsammans med att dessa filmer också tilltalar många som spelar TV-spel gör att det förmodligen kommer bli en allt vanligare syn i fortsättningen.