Bildfilm kostnad?

Frågan om hur mycket en film kostar kan din bilhandlare svara på! Han är medveten om situationen eftersom en video är samma pris som en bil! Problemet du och din pålitliga garageägare kommer att ställas inför liknar problemet med film och video: Den lilla Nissan Micra är oerhört mycket dyrare än en Rolls-Royce Ghost. Som ett resultat kommer bilangreppet på plånboken att fluktuera avsevärt beroende på garage och tillverkare. Alla bilar är inte lika. Och inte alla filmer är likadana.

Fyra element hjälper till att förstå det breda utbudet och, vid första anblicken, ett nästan oändligt antal prisavgörande faktorer.

Vad är priset för en bildfilm eller video?

Medan märket, motorkapaciteten och storleken avgör priset på en ny bil, finns det i huvudsak fyra viktiga kriterier som bestämmer priset på en film. Svaret på frågan “Hur mycket kostar en bildfilm?” formas av dem alla. Det här är punkterna:

åtagandets omfattning
Mängden passion nödvändiggjorde syftet.
stilen

Ytterligare drivrutiner finns med längst ner i artikeln och i filmchecklistan Briefing Image Film.

I vilken grad videon har iscensatts

Först och främst är frågan om hur mycket en bildfilm eller social video krönika eller iscensätter verkligheten alltid närvarande. Detta förklarar också varför en film eller videos klient måste fatta ett avgörande beslut. I artikeln Making Video erbjuds en klassificering av tre sorters videor.

Filmad verklighet är ofta mindre detaljerad, men den är också mindre tilltalande. Detta garanterar kunskap och känslor, och underhållning från en film eller video. Känslor finns ständigt där när man tittar på en film. Detta leder till den andra avgörande punkten: “Hur mycket kostar en bildfilm?”: graden av emotionalitet.

Känslor i filmerna

Först när identifieringszoner utvecklas kan emotionalitet och berättande uppstå (mer om detta i artikeln Storytelling in Image Films). Människor orienterar sig om varandra. De identifierar sig med individer och livsvärldar som kan fungera som referensvärden för dem, snarare än med Word-dokument och Excel-kalkylblad. Hur mycket ger en bildfilm tillbaka dig? Det är också en fråga om hur mycket känslor som finns i en film eller en webbvideo.

Använd i åtanke

I själva verket, ju närmare filmen är produkten, och ju mindre tid det finns, desto mer noggrann och högkvalitativ måste produktionen vara. Detta är särskilt relevant för hur mycket kostar en bildfilm?

Reklamfilmen är ett bra exempel: sexsiffriga summor investeras ofta i tv-reklam under 20 sekunder. Varje tagning måste vara perfekt, budskapet måste vara tydligt, och produkten måste iscensättas på ett sådant sätt att inga frågor förblir obesvarade. Det handlar om image, sympati, medvetenhet och sist men inte minst försäljning trots allt. Som ett resultat kan det inte finnas några tillfälligheter. Varje sekund är noggrant planerad. Det ökar i ansträngning och som ett resultat av det, kostnaderna.

Bilar och filmer har mer gemensamt med varandra än man kan föreställa sig vid första anblicken. Både film och bilar är transportsätt. Bilar används för att transportera människor. Filmer och videor ger individer information och känslor.

Det är också en fråga om transportsäkerhet i båda fallen, dvs hur troligt är det att destinationen kan nås till vilken kostnad?

När det gäller bilar har en kraftfull motor och ingenjörskonsten alltid hjälpt, även om de nuförtiden ofta kombineras med datorstödda säkerhetshjälpmedel. Erfarenhet och talang hjälper däremot på bio. Och förståelsen att det finns över fyrtio högspecialiserade yrken inom skapande av rörliga bilder för en sak (från dialogförfattare till ljustekniker, smink till fokusavdragare).

Skulle du sätta dig i en bil som skapades från grunden av en enda person för att vinna ett lopp? Samma dilemma gäller för filmhantverk: skulle du som varumärkeschef anförtro översättningen av dina varumärkesvärden till rörliga bilder för en bildfilm till en enda videojournalist?

Genre

I visuell filmskapande är genredefinitionerna (se Definiera filmkategorier) praktiskt taget lika varierande som de som används för att skilja film från video (se Vad är videon?).

Anta att vi definierar en genre som en grupp relaterade kommunikationsmål (bildfilm, produktfilm, rekryteringsvideo, etc.) snarare än en västern, äventyrsfilm eller romantisk komedi som i långfilmer. I så fall har genren en roll i prissättningen och frågan “hur mycket kostar en bildfilm?” Den planerade kommunikationsåtgärden sker trots allt i kontexten av rivalernas miljö, inte i ett vakuum.

Det kan vara vettigt att anlända till ett fint hotell på en skoter snarare än en lyxsedan för att få uppmärksamhet. Förnekandet av regleringar som påstås dikteras av genre kan vara oerhört intelligent och kostnadseffektivt när det görs med full förståelse för ens handlingar och görs medvetet.

Å andra sidan kommer det oftast till sin spets när det finns en otänksam (eller ännu värre: uppenbart försumlig) ignorering av konkurrensmiljön. Okunskap leder sällan till framgång. Detta kan inte vara en strategi för professionell film- och videokommunikation. Och när de gör det beror det oftast på tur eller slump.

Beräkna kostnaden för en film online med detta verktyg.

Det är enkelt att fastställa riktvärden för priset på en video med Filmpuls online filmkostnadskalkylator. När du anger längd och genre kommer kalkylatorn att beräkna en bollplanskostnad och produktionstidsramen. Detta beräknas baklänges från deadline för färdigställande av filmen.

En jämförelse med frågan “hur mycket kostar en bildfilm?” är som följer: Arkiveringen av en film liknar reservdelarna i en bil. Varken när det gäller längd, språkvarianter, användning av sociala medier eller inkorporering av materialet i andra filmer eller videor. Reparationer, såsom senare filmatiseringar, är omöjliga utan kompetent arkivering av filmen.

Vad kostar en bildfilm? En checklista för kostnadsuppskattning

Om du har en ungefärlig uppfattning om hur mycket av din film eller video som kommer att dokumenteras eller iscensättas. Du vet vilka känslor och i vilken utsträckning du vill väcka i din målgrupp; du kommer att vara på god väg mot framgång med en användbar checklista för en genomgång. Du kommer att kunna närma dig nästa steg mot förverkligande på ett målinriktat och effektivt sätt.