Tips för filmredigering

Du är trots allt inte ensam om dina tankar. Många som idag är anställda i filmbranschen var tidigare osäkra på sina beslut. Men när de väl har fått det perfekt ser de fram emot att gå till jobbet varje dag. Några av dem ger sina filmredigeringshemligheter, som du som nybörjare kan ha nytta av. Åh, och om du vill lära dig mer om videoredigering och filmindustrin i allmänhet, kanske du tycker att dessa 25 resurser för undervisning i filmer och film är intressanta.

Vad är videoredigering och hur fungerar det? Vad är dess funktion i filmskapandeprocessen?

Alla videoprodukters skapandeprocess skulle vara ofullständig utan redigering. Den kommer utan tvekan att gå igenom redigeringssteget, oavsett om det är en tvåminutersannons, en YouTube-kanalvideo eller en storfilm med Ryan Gosling i huvudrollen.

Ett redaktörsjobb kräver många tekniska färdigheter för att klippa scener, matcha klipp och så mycket mer, men det är också ett väldigt kreativt jobb. Professionell redigering kan avsevärt förbättra en filmkvalitet, medan dåligt arbete leder till dåliga resultat. Hur som helst skulle filmskapandeprocessen vara omöjlig utan redigering. Varje gång du går på bio slår en redigerare samman små spridda bitar till en enda betydelsefull video som får dig att gråta eller skratta.

Vad behöver du för att börja videoredigera?

När det kommer till filmredigering handlar det inte bara om din kreativitet och dina talanger. Du behöver videoredigeringsprogram av hög kvalitet för att använda all din kunskap och förmågor. Beroende på dina filmredigeringskunskaper kan du välja mellan LWKS- och FXhome-produkter. Kolla in Shotcut videoredigerare om du inte har mycket kunskap inom området men vill arbeta med något du kommer att känna dig bekväm med. Om detta är för komplicerat för dig kan Online Video Editor av Movavi, med sitt användarvänliga gränssnitt och viktiga verktyg för en enkel videoredigeringsprocedur, vara ett bra alternativ.

Nybörjarguide för filmredigering

Människor är ofta ovilliga att avslöja sina hemligheter. Lyckligtvis har det inget med videoredigerare att göra. Även om de har var sin stil och teknik, delar de alla några hemligheter.

1. Få en andra åsikt från en vän eller familjemedlem.

När du arbetar med ett projekt under lång tid blir dina ögon mindre akuta och du är mindre benägna att upptäcka små problem. Vilka är dina alternativ i en sådan situation? Be att någon annan tittar på det grova utkastet med dig.

En andra syn kan vara fördelaktig om du är instängd i din anställning. Även om tittaren inte har någon erfarenhet av att redigera videor, kan deras närvaro hjälpa dig att fånga de röriga partierna och abrupta klippen som du skulle ha missat om du såg filmen ensam. Publikens reaktion på scenerna kan också hjälpa till att se dem genom någon annans ögon. Professionella filmer går igenom testvisningar för att låta redaktörer observera publikens känslor och avgöra vad som är bra och vad som behöver förbättras.

Denna metod är den mest effektiva för att producera en felfri och smidig video.

2. Stäng av ljudet på en video du tittar på.

Professionella redaktörer använder ofta denna teknik. De hävdar att om du kan förstå handlingen i en film utan att höra den, är arbetet väl utfört. Att titta på en video med ljudet avstängt är en utmärkt teknik för att upptäcka dialoger som är irrelevanta för filmens handling, och att ta bort dem från slutprodukten kan öka hastigheten utan att kompromissa med historien.

Dessutom kan du genom att titta på en dämpad video fokusera på timingen av scenerna och göra ändringar för att göra bilden mer dynamisk och levande.

Alla förändringar i hur din hjärna uppfattar visuell information kan hjälpa dig med videoredigering. Vissa redigerare konverterar videon till svartvit eller använder andra sätt för att uppfatta den i ett annat ljus och göra lämpliga ändringar.

3. Stäng av det visuella och lyssna på ljuden.

Att arbeta med foton är bara en del av videoredigeringsprocessen. Detta innebär också att lägga till ljudeffekter och musik och anpassa dem till bilden på skärmen. När du stänger av skärmen och fokuserar enbart på ljudet inser du när musiken är för hög eller tyst.

Det är också mycket lättare att se stamningar i dialog och en frånvaro eller överflöd av ljudeffekter i en scen. Alla dessa kan enkelt modifieras med videoredigeringsprogram. Berättelsen levereras både visuellt och genom tal.

Du kan generera bättre filmer snabbare om du vet vilka aspekter som är viktigast för ditt projekt och vilka som inte är det.

4. Behåll ett rakt tillvägagångssätt.

Ett av de vanligaste misstagen som görs av nya redaktörer är att gå överbord med specialeffekter, övergångar, grafik och allt annat de kan tänka sig för att visa sin kreativitet. Att överfulla en film med alla dessa saker är å andra sidan sällan en bra idé. Detta gäller särskilt när det kommer till videotext. När du försöker vara innovativ, kom ihåg att tydlig text alltid anses vara bättre.

Detta bör dock inte avskräcka dig från att prova nya saker. Otaliga verktyg som ingår i videoredigeringspaket lockar dig att prova dem. Tänk dock på att specialeffekter bara är effektiva när de exakt matchar och förbättrar skärmsituationer.

5. Ta en paus från projektet för att få ett nytt perspektiv.

Vänta din redigering i minst en dag om du har tid. Att arbeta på samma scener under långa perioder dämpar din uppfattning. Du kan återfå ditt perspektiv genom att ta en paus från redigeringen ett tag och sedan återvända till det med frisk luft. Alla kommer att dra nytta av den här situationen, så ge det ett försök, särskilt om ditt redigeringsprojekt har pågått längre än några dagar.

Slutgiltiga tankar

Videoredigering är en kreativ process som tar tid och ansträngning. Förhoppningsvis kommer dessa tips att hjälpa dig att påskynda processen och förbättra dina talanger.